Lépésről lépésre

A honlapon két tematikus és egy felfedező belvárosi sétán vehet részt. A belvárosi sétákat 360 fokos panorámaképek segítségével élethűen járhatja végig. A séta során hanganyag és tematikus leírások segítségével ismerkedhet meg a belvárosi nevezetességekkel. Amennyiben csak egy adott látnivalóra kíváncsi, arról a Látnivalók menüpontban tájékozódhat. Egyes látnivalóknál a belső tereket bemutató panorámaképeket is megtekintheti.

Séta kiválasztása:

  • Belvárosi romantika – tematikus séta
  • Zenélő Sopron – tematikus séta
  • Felfedező séta – szabad séta

A „Séta megkezdése!” feliratra kattintva indul a séta. A panorámaképen körbenézve fedezheti fel az útvonalhoz tartozó látnivalókat. Egy adott látnivalóra „tekintve” az információ ikon jelenik meg a kép alján, amennyiben a látnivaló a kiválasztott séta része. Az ikonra kattintva leírás és hanganyag érhető el az adott látnivalóról. A hanganyag addig hallgatható, ameddig a látnivalót “nézzük”. Teljes képernyő módban az információk nem érhetőek el, csak a séta funkció.

A kép jobb oldalán található iránytű segítségével navigálhat. Az aktuális látnivalót körbetekintve fedezheti fel. Az iránytűn található két pont jelzi a sétában az előző és a következő állomáspontot. A Felfedező séta esetén az iránytű segítségével az összes szomszédos állomást elérheti és navigálhat közöttük.

A kép tetején található szürke sávra kattintva azonnal navigálhat a sétában elérhető állomások között.

A felfedező séta egyes állomásainál a látnivalók belső tereit is megtekintheti. Ekkor az alábbi ikonok segítik az eligazodásban:

map – Vissza a séta menühöz

fs – Váltás a teljes és normál nézet között

i – Információ a látnivalóról

up – Ha épületben vagyunk, egy emelettel feljebb

dwn – Ha épületben vagyunk, egy emelettel lejjebb

exit – Ha épületben vagyunk, kilépés a bejárathoz